Maria Pålhammar - CV

LSS-handläggare (10 års dokumenterad erfarenhet)

Uppdragschef (fyra år inom personlig assistans, privat sektor. Kund-, personal- och arbetsmiljöansvar, schemaläggning, dokumentation, upprättande av genomförandeplaner/arbetsplaner, rekrytering, bemanning, löne- och medarbetarsamtal, personalmöten, nyansökningar, omprövningar , driva rättsliga processer upp till kammarrättsnivå avseende rätten till assistans)

Enhetschef LSS (tre år inom kommunal verksamhet. Utförare av insatserna kontaktperson, kontaktfamilj, ledsagare, bostad med särskild service och korttidsvistelse utanför det egna hemmet enligt LSS)

Personlig assistent och habiliteringspersonal på gruppbostäder

Utbildning

  • Sociala omsorgsprogrammet 120 p, Högskolan i Gävle

Omvårdnadsprogrammet med specialinriktning utvecklingsstörning/diagnoser, eftergymnasial utbildning, Komvux Gävle

Jag hjälper Dig gärna genom hela processen. Kontakta mig för mer information om hur jag kan hjälpa just Dig med att bevaka Dina rättigheter eller Dina kunders rättigheter.

Mina föräldrar visste absolut ingenting om vad en funktions-nedsättning innebar. De kunde ingenting om insatser, lagar, kommunen, hemtjänst, rehab, gratis inkontinensmedel, hjälpmedel, korttidsboende med mera, med mera.

Reflektioner och erfarenheter som anhörig

Ingen kan se in i framtiden. Ingen vet vad livet har i sikte för oss. Min pappa fick en stroke år 2006. Han som knappt hade varit sjuk i hela sitt liv. Han var en stor och stark pensionär som åkte runt på Öland på motorcykel ibland. Han åkte i bil på tyska Autobahn en vecka innan han drabbades av stroken.

Jag vet vilket kaos och vilken frustration som sjukdomen förde in i mina föräldrars vardag. Sjukhusvistelse i en månad, korttidsvistelse i två månader, försäljning av den gamla lägenheten, köp av en anpassad lägenhet och försäljning av sommarstugan på deras älskade Öland. Mamma som fick ta ansvar för allt och pappa som tyckte att han kunde minsann göra allt precis som förut, trots rullstol och halvsidesförlamning.

Jag är glad för att jag tack vare mina kunskaper kunde hjälpa dem med deras rättigheter och synliggöra för dem vad de gick igenom. Jag kunde bekräfta deras känslor och reaktioner genom att säga ”så här säger, känner eller tycker de flesta som jag har träffat eller träffar inom mitt yrke.”

Idag firar de med champagne på pappas stroke-dag och detta med anledning av att han överlevde stroken! Jag menar inte att de är lyckliga eller att de har kommit över det som har hänt men de har insett att de är drabbade, båda två på sitt sätt men så här blev livet efter stroken. Livet och deras äktenskap fortsatte fast numera annorlunda och det är enligt dem också värt att fira.